VTM

Ayo uit Familie ziet het niet meer zitten door beschuldigingen van zijn moeder: “Ze wil ook naar België komen, maar er is een probleem”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Een opvallende verschijning in Familie is de 26-jarige Adams Mensah. De 26-jarige acteur speelt er de rol van vluchteling Ayo.

De verhaallijn van Mensah is nog lang niet ten einde. “Binnenkort heb ik weer opnames met Roel Vanderstukken (die Benny speelt) en Jasmijn Van Hoof (die Stefanie speelt). Ik blijf dus zeker nog een tijdje in Familie. Een beetje werkzekerheid is welgekomen want dat is niet zo evident voor een zwarte artiest", zegt hij in Dag Allemaal.

“Toen ik één jaar was, is mijn vader naar Vlaanderen gekomen. Hij wilde een beter leven voor hem en zijn gezin. Tien jaar lang heb ik hem moeten missen. Na mijn derde middelbaar ben ik dan overgekomen naar België. Blij dat ik was! Mijn vader had hier alles goed geregeld. De dag na mijn aankomst zat ik al met mijn drie jaar oudere zus in een Antwerpse klas. En ik kreeg ook snel de Belgische nationaliteit.”

Maar zijn moeder kon niet mee verhuizen. “Ik probeer al jaren om haar naar hier te krijgen”, reageert de acteur. “Helaas krijgen we het papierwerk niet in orde. En intussen denkt mama dat wij haar in de steek laten. De bureaucratie maakt het niet éénvoudig. Waarom mag een moeder niet bij haar kinderen zijn?”

“Ik hoor mijn moeder nog via Skype en ik toon haar geregeld foto’s of filmpjes. Vroeger was mama een sterke vrouw, maar toen ik drie jaar in Vlaanderen was, kreeg ze een beroerte. Haar rechterhelft is verlamd, praten kan ze niet meer. Ik ging kapot van verdriet. Ik wilde haar trots maken en dat is ook de reden waarom ik me heb ingeschreven bij de filmschool.”