Denkt razende Maggie De Block aan stoppen met politiek na alle harde kritiek? Ze geeft zelf het antwoord

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het was toch even schrikken toen we een razende Maggie De Block (Open VLD) vorige week hoorden uithalen. We zijn dat van haar niet gewoon.

Er zijn dan ook geruchten dat er meer aan de hand is. Maggie zou er genoeg van hebben en willen stoppen met politiek. Het was overigens al de tweede keer in korte tijd dat ze zo fel uithaalde.

“Er speelt toch wel frustratie mee", denkt N-VA-Kamerlid en cardioloog Jan Vercammen in Het Laatste Nieuws. "Je slooft je bij wijze van spreken 25 uur per dag uit om in moeilijke dossiers een deal te sluiten en dan wordt die neergeslagen: dat is verschrikkelijk."

"Het is ook echt geen gemakkelijk beleidsdomein om akkoorden te sluiten - er zijn zóveel bonden, adviesraden, overlegcomités... En heb je een akkoord vast, dan komt er de linkse repliek uit Wallonië die de MR toch altijd wat pijn doet. Want de taalgrens is ook een zorggrens. Ze kijken in het zuiden van het land anders naar publiek geld dan in Vlaanderen."

De Block zou ook niet tegen kritiek kunnen, maar dat wuift ze zelf weg. “Ik denk dat ik op Asiel en Migratie wel bewezen heb dat ik stressbestendig ben. En daar werd ik zowel door links als door N-VA aangevallen, want voor hen was het nooit genoeg. Ik denk dan aan Winston Churchill, die zei dat the duty of the opposition is to oppose (de plicht van de oppositie is oppositie voeren, red.)."

In De Wetstraat gaat intussen het gerucht dat ze, na de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, haar broer Eddie opvolgt als burgemeester van Merchtem - ze zal er alleszins de lijst trekken. Volgens De Block is dat een fabeltje. "Ik ben nog steeds erg enthousiast en ik geloof in het overlegmodel. Het is hard werken, maar iedereen staat als één man achter één vrouw."