VTM

Niels Destadsbader dacht aan ingrijpend besluit na de dood van zijn vriend Robbe

door: PMN
Je hoeft het maar te vragen en Niels Dedstadsbader kan het. Acteren, zingen, hij doet het allemaal zonder moeite.

Nochtans was er een periode dat Niels er genoeg van had. Dat was na de dood van zijn beste maat Robbe. “Ik was gestopt met zingen omdat mijn beste vriend en vaste bassist Robbie was omgekomen in een verkeersongeval. Ik wilde niet meer op een podium staan, want dan moest ik hem vervangen”, zegt Niels in TV-Story. 

“Maar Café Flamand was een ander verhaal. Dankzij Miguel Wiels ben ik opnieuw met muziek begonnen. En op een bepaald moment vroeg hij: heb je geen zin om opnieuw met je eigen liedjes te werken? Ik twijfelde, tot Miguel zei: waarom schrijf je geen nummer over wat er gebeurd is. Zo ontstond Speeltijd.”

Het begin ook van een echte vriendschap. “We verdragen veel van elkaar. Miguel kan dingen tegen mij zeggen die ik van anderen niet zou verdragen. Bovendien denken we over veel dingen hetzelfde. Niet alleen qua muziek”, licht Niels toe. 

“We zijn allebei zot van voetbal, zien graag mooie vrouwen, drinken graag een pintje, wonen nog allebei in de gemeente waar we zijn opgegroeid... Veel dingen binden ons. Ik kom goed overeen met zijn vrouw (Free Soufriau, red.) en Miguel zelf ook. (lacht). Voor het tweede jaar op rij hebben we samen nieuwjaar gevierd en we zijn al samen op reis geweest.”