VTM

Tom Boonen neemt opvallend besluit dat hem 10 miljoen euro kost

bron: De Tijd/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tom Boonen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De ex-wielrenner deed voor zijn nieuwe uitdaging een investering van 10 miljoen euro.

Boonen gaat exclusieve auto’s verkopen. Hij is medezaakvoerder geworden van IconicCars, dat zaterdag van start gaat. "Ik was aan het nadenken om voor mezelf te beginnen in de aan- en verkoop van exclusieve auto's", zegt hij in 'De Tijd'. "Op zoek naar iemand die mij auto's kon leveren, stootte ik op Carconnex, een grote onafhankelijke auto-invoerder in Tienen.” 

“Zij verkochten nog niet aan consumenten maar alleen aan zakelijke klanten. Ik was onder de indruk van de infrastructuur en de service, en dacht: misschien kan ik met hen samenwerken? Vanaf dan is het snel gegaan."

Boonen investeerde 10 miljoen euro in een beperkte collectie van 15 exclusieve auto’s en een gloednieuwe hal die dienst doet als lounge showroom. "We konden het maar beter meteen goed doen", gaat Boonen verder. "Zodat we een mooi 'evenementenhalleke' hebben waar we een aantal keren per jaar een event kunnen organiseren, met bijvoorbeeld private bankiers en hun klanten. We hebben niet op een euro gekeken."

Wie een auto bij Boonen wil gaan kopen, moet wel kapitaalkrachtig genoeg zijn. Een dergelijke auto kost minstens 200.000 euro. Al heb je ook modellen die kunnen oplopen tot 700.000 euro. De duurste is een unieke Ferrari Sergio uit 2014 waarvan er maar zes zijn gemaakt, en het exemplaar dat IconicCars verkoopt, is het enige gele. Prijskaartje: 3,5 miljoen euro.

Boonen maakt zich sterk dat hij zijn dure wagens verkocht krijgt. "Ik heb een bestand van mensen die exclusieve wagens kunnen en willen kopen. Dat kan heel breed gaan: een gastje van 18 jaar dat het geld van thuis krijgt, of iemand van 65 jaar die eindelijk de beslissing heeft genomen om zijn droomauto te kopen."

Tags tom boonen