Twee Nederlandse vrouwen hun weekendje in Antwerpen neemt dramatische wending aan: Verkracht door vijf mannen en daar blijft het niet bij

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
In Antwerpen gebeurde er afgelopen weekend iets vreselijks met twee Nederlandse vrouwen. Het nieuws raakte maandagochtend bekend.

Twee vrouwen van 21 en 22 jaar zijn op hun hotelkamer door vijf mannen verkracht. De jonge meisjes wilden tijdens hun weekendje weg graag Antwerpen ontdekken én hadden kaartjes voor de Ballin Night die in discotheek Roxy werd gehouden, zo meldt Het Nieuwsblad.

Discotheek
In de discotheek raakten de twee meisjes met vijf mannen aan de praat. “We waren in de discotheek maar daarna is het één groot zwart gat”, verklaarden ze. De vrouwen werden allicht in de discotheek verdoofd. Eén van de mannen zou mee met de meisjes naar hun hotelkamer zijn geweest. Vervolgens liet hij de vier anderen binnen. Ze hebben niet alleen de meisjes verkracht, maar ook hun geld en telefoon gestolen.

Afrikaanse twintigers
De daders zijn Afrikaanse twintigers uit Antwerpen en Temse. “Eén man werd zaterdag ­opgepakt en is zondag door de onderzoeksrechter aangehouden”, zegt Caroline Vanderstokker van het parket. Twee anderen zijn gearresteerd, en worden vandaag voorgeleid. De meisjes zouden minstens één van hen op foto herkend hebben. Er is ook sprake van dat er nog een tweede verdachte is opgepakt.

Hoteluitbater
Een alerte hoteluitbater zette de politie op het juiste pad. Om 19.15 uur daagde één van de mannen weer op, op zoek naar de vrouwen die intussen weer naar Nederland waren vertrokken. “Ik ben meteen naar het hotel gekomen”, zegt de eigenaar, die anoniem wil blijven. “Ik heb die kerel ter plekke gehouden, samen met mijn gevaarlijk uitziende hond, tot de politie er was. Het waren 17 lange minuten, maar hij zou niet vertrekken. Over mijn lijk.”