VTM

Margriet Hermans is er nog steeds slecht van: “Ik was te dik en te oud”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Margriet Hermans is sinds kort weer op tv te zien. Ze presenteert een programma op Eclips-TV.

Margriet was heel populair in de jaren ‘90. Ze had toen ook een eigen talkshow op Eén, iedere zomer aan de kust. “Maar ik werd bij het vuilnis gezet”, zegt ze in Dag Allemaal. “Die nieuwe jonge bazen hadden een andere visie. Ik was te dik, te oud en te duur geworden. Dus ik moest vertrekken.”

“Al die nieuwe technieken hoefden niet voor mij. Alles aflezen van de autocue, wat heeft dat nog met je persoonlijkheid als presentator te maken? Als ik die Ketnetwrappers bezig zie: die zeggen allemaal hetzelfde. De redactie drukt te veel z'n stempel. Ik ben al die eenheidsworst beu.”

“Ik heb intussen al enkele opnames achter de rug van `Margriet Tussen de Mensen' en ik heb er zó van genoten. Ik heb een goede regisseur, een enthousiaste redacteur en een prachtige set. Het ziet er heel professioneel uit.” 

“Destijds nam ik met `Margriet' één uitzending op per week, nu twee per dag. Dat is het maximum, meer kan ik niet aan. Maar gelukkig ben ik nog gewoon om voor een groep te spreken, want ik geef elke week les aan volwassenen. Ik verdien daar twee keer niks mee, maar ik heb graag die band met mensen.”