Bart De Wever haalt fel uit naar Moslims: “Allah wil ons dagelijks leven regelen en dat zorgt voor spanningen”

bron: VRT-News/De Zondag
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Ook bij N-VA is men de verkiezingen van oktober al aan het voorbereiden. Bij de grootste partij van het land staat alles in het teken van identiteit.

“Massamigratie zet het debat weer op scherp”, citeert VRT NEWS voorzitter Bart De Wever in ‘De Zondag’. “De God van het christendom is een gezellige God geworden: aanwezig op moeilijke momenten, afwezig in het dagelijkse leven. Een mens bepaalt zelf wat hij eet en met wie hij slaapt. Maar dan duikt Allah op die wel het dagelijkse leven wil regelen. Dat zorgt voor spanningen."

"Orthodoxe joden hechten ook veel belang aan uiterlijke tekenen van geloof", beseft De Wever. “Maar zij aanvaarden de consequenties daarvan. Ik heb nog geen orthodoxe jood gezien die een loketfunctie in Antwerpen wil. Dat is het verschil. Moslims eisen hun plek op in de publieke ruimte, in het onderwijs, met hun uiterlijke geloofstekenen. Dat zorgt voor spanningen."

“Of ik harder ben geworden over migratie? Wie dat zegt, vertelt onzin. Analyseer mijn discours van de voorbije dertig jaar. Je zal vooral continuïteit zien. Maar door de valse menslievendheid van links lijkt elk ander discours keihard. Dat is de valstrik die links spant. Alles is onmenselijk, zelfs de wet toepassen.” 

“Theo Francken had zogezegd bloed aan zijn handen omdat hij Soedanezen terugstuurde. Nu blijkt dat er niet gefolterd werd. Waar blijven de excuses? Dezelfde linkerzijde die bh’s in brand stak in mei ‘68, omarmt nu de hoofddoek als symbool van gelijkwaardigheid. Ik vind dat heel eigenaardig. Men wou het christendom kapot, maar van de islam aanvaardt men alles. Ik noem dat soumission.”