“Jongeren met Islamitische achtergrond krijgen niet genoeg kansen in het gewoon onderwijs en dus richten we onze eigen Islamitische school op in België”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Limburgse scholengemeenschap wil vanaf volgend jaar ook een islamitische school openen. Het zou een primeur zijn in ons land. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Achter de initiatiefnemers zit de Milli Görüs-beweging, weet de krant, maar dat wordt ontkend. Die beweging heeft nu al acht moskeeën in de Limburgse mijngemeenten en scholen in Brussel en Charleroi.

Zij vinden dat het bestaand onderwijs niet genoeg kansen biedt aan jongeren die een Islamitische achtergrond hebben. “We zijn ervan overtuigd dat achterstand geen lot is”, zegt Ramazan Erbas, coördinator van de nieuwe school, die Crescent (Halve Maan, nvdr) College heet. “We zullen ook lessen Arabisch en Turks geven zodat jongeren de kans krijgen om hun moedertaal beter te beheersen. We zijn ook de eerste school in Vlaanderen die islamitisch onderwijs zal organiseren.”

Genk
Het Lucernacollege in Houthalen is ook opgestart door de Turkse gemeenschap, maar ze willen zich niet als islamitische school profileren.

Het is ook al duidelijk waar de Islamitische school moet komen. Dat zou in Genk zijn. De nieuwe school kan starten in de gebouwen van Regina Mundi.