VTM

Het blijft deze voormiddag sneeuwen: Wegen en Verkeer doet dringende oproep

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er werd sneeuw aangekondigd en die is er ook gevallen. De meeste regio’s zijn vanmorgen wakker geworden onder een wit landschap.

De sneeuw zijn we in ieder geval nog niet kwijt. De kans op sneeuw in Vlaanderen neemt deze voormiddag nog toe. Het gaat echter niet om grote hoeveelheden en de gevreesde winterprik is ook uitgebleven. Het gaat over nog een paar centimeter sneeuw.

Wegen en Verkeer waarschuwt wel dat het vanochtend nog erg glad kan zijn op de weg. “De sneeuw vanochtend zal beperkt zijn, maar zal een negatief effect hebben op de wegdektemperaturen waardoor deze waarschijnlijk negatief worden, met kans op gladheid”, luidt het in Het Laatste Nieuws. Wegen en Verkeer vraagt ook om je snelheid aan te passen en tijdens een actieve sneeuwbui voldoende afstand te houden.

Er staat vandaag wel een matige tot vrij krachtige, ijzige wind uit het noordoosten. Dat maakt dat de gevoelstemperatuur kan doen dalen tot -14 graden. De wind is niet gevaarlijk. “Maar je kan je best goed aankleden”, zegt weervrouw Jill Peeters. “Een muts en een sjaal zijn vandaag zeker geen overbodige luxe.”