VTM

Cath Luyten: “Ik heb zitten wenen in de auto, zo heftig is het”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
`Vandaag Over Een Jaar' is het nieuwe programma van Cath Luyten (40) op Eén. In het programma willen een aantal mensen een bijzonder doel bereiken.

“Iets wat ik dankzij het programma ben gaan bese en, is dat een jaar lang is', zegt Cath in Dag Allemaal. “En dat een leven onverwachte wendingen kan nemen. Soms zit het mee en dan weer tegen. En gaat het al eens mis, dan pakt iedereen zijn of haar problemen aan, zoals we ook zagen bij onze deelnemers. Dat is heel mooi om te zien.”

“Na de eerste opnamen was ik soms zwaar onder de indruk. Dan zette ik de autoradio loeihard en stroomden de tranen over mn wangen. Dit programma is onder mijn vel gekropen. Elke avond als ik mn zoon Bill een kus geef, denk ik: `Als hem maar niks overkomt.' Maar toch laat ik die angst mijn leven niet bepalen.”

“Dankzij de sociale media kon ik de kandidaten ook motiveren. En af en toe hielpen we sommige deelnemers met filmen, want niet iedereen is even vertrouwd met een camera. Het programma heeft mij persoonlijk enorm verandert.”