Familie van vrachtwagenchauffeur die gisteren overleed tijdens zwaar ongeval op E314 doet ontdekking die het allemaal nog erger maakt

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Gisterenochtend kwam er het nieuws dat er een kettingbotsing gebeurd was op de E314. Het ongeval kostte het leven aan een vrachtwagenchauffeur.

Door de zware rookwolk gingen automobilisten plots zwaar aan het remmen met de kettingbotsing tot gevolg. “Onze wagen stond daar al anderhalve week, naast twee exemplaren van andere verenigingen, in afwachting van de stoet in Kotem (gehucht van Maasmechelen, red.) zondag", zegt Rik Hendrix in Het Laatste Nieuws, voorzitter van een Nederlandse carnavalsverenging. “Ik heb geen flauw idee hoe die in brand is kunnen vliegen.”

Het dodelijke slachtoffer is vrachtwagenchauffeur Ivo Lauvrys (51) uit Geel. Hij overleefde de kettingsbotsing niet. De trucker laat een vrouw achter. "Hij was zo'n goeie jongen", zegt zijn vader. De familie zit met veel vragen. "We snappen het niet. Wat deed die carnavalswagen daar toch? Waarom stond die onder die brug? Mocht dat eigenlijk wel?"

Maasmechels burgemeester Raf Terwingen is duidelijk. “Er geldt al een aantal jaar een parkeerverbod op die plek, omdat het daar niet veilig parkeren is."

Tags ongeval e314