VTM

Ondanks geboorte van haar zoontje Victor: “Dit is zo erg voor Nuria uit Blind Getrouwd”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. Plots was daar het bericht dat Stijn en Nuria een baby hadden gekregen. Het werd een jongetje dat de naam Victor kreeg.

Stijn en Nuria kozen er bewust voor om het heugelijke nieuws niet aan de grote klok te hangen. Ze hielden al die tijd de zwangerschap verborgen. “Alleen zo konden wij er volop van genieten”, zeiden ze.

Vermaarde gynaecoloog Hendrik Cammu vindt het een bijzonder jammere beslissing van het koppel. “Dat ze het nieuws niet meteen vertellen, dat kan ik wel begrijpen. Eén op de vijf zwangerschappen eindigt tijdens de eerste drie maanden jammer genoeg met een miskraam. Als je dan al aan iedereen het heuglijke nieuws hebt verteld, is het bijzonder pijnlijk om te moeten laten weten dat er dan toch geen kindje komt.”

“Maar een zwangerschap negen maanden verbergen is zeldzamer, maar ik zie het soms wel bij mijn consultaties. Ik vind het sowieso een spijtig gegeven. De meeste vrouwen die ik zie, lopen net nog een beetje extra met hun buik vooruit. Die strálen echt, en tonen fier aan de buitenwereld: `Yes, hier ben ik!' Het is een beetje jammer dat je die fase moet missen omdat je de zwangerschap per se geheim wil houden.”