Temperatuur daalt dit weekend tot -7 graden met sneeuw en er is nog meer ellende op komst

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vandaag en morgen worden het nog relatief mooie dagen. Vanaf het weekend wordt het opnieuw terug bibberen van de kou en daar blijft het niet bij.

Vandaag starten we de dag droog, maar naarmate de dag vordert zal de kans op neerslag toenemen. Er trekt namelijk een regenzone vanaf de Franse grens over ons land. De maxima klimmen tot zo’n 10 graden.

De regen trekt dan in de loop van de dag weg en morgen blijft het zo goed als droog, op een enkele bui na. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het centrum van het land. De wind is eerst zwak en veranderlijk maar wakkert aan en draait naar noordoost.

In de nacht van vrijdag op zaterdag trekt er koude lucht het land binnen en wordt het overdag een stuk kouder. Zaterdag kan het ook in Vlaanderen weer gaan sneeuwen en zijn we vertrokken voor een langere periode met nachtvorst.

Overdag klimt de temperatuur wel boven het vriespunt, maar dat gaan we zo niet aanvoelen. Er komt een ijzige noordoostenwind te staan die de gevoelstemperatuur gevoelig doet zakken.