VTM

Hond vermist door erg pijnlijke blunder van vliegmaatschappij United Airlines

door: PMN
Bij vliegmaatschappij United Airlines zit men een pijnlijk incident. Alles draait om hond Irgo.

Joseph en Kara Swindle verhuizen samen met hun jonge kinderen van Oregon naar Kansas. Ze hebben ook een hond en die werd al op een vlucht eerder gezet.

Toen het gezin dinsdag aankwam op Kansas wilden ze hun hond gaan ophalen, een 10-jarige Duitse Herder die luistert naar de naam Irgo. Maar toen ze daar aankwamen kregen ze een verkeerde hond in hun handen, een Duitse dog. Maar waar was Igro dan? Die zat blijkbaar op een vlucht naar Japan.

Pijnlijke vergissing
Een zeer pijnlijke vergissing en bovendien kon men niet bevestigen of Igro echt wel op die vlucht naar Japan zat, tot het vliegtuig landde. “Het feit dat we niet wisten waar Igro was, vonden we het nog meest frustrerende”, zegt Kara. “Volgens hun papieren hadden wij de juiste hond gekregen, maar dat was niet.”

Bevestiging
Toen ze eindelijk de bevestiging kregen dat de hond in Japan was, dook er een nieuw probleem op. Hij zou misschien twee weken in quarantaine moeten omdat hij het land had verlaten. Intussen zit het gezin op hotel in afwachting van hun hond.

Veilig aangekomen
“Er gebeurde een vergissing”, reageert men bij United Airlines. “De hond is intussen veilig aangekomen. We zullen hem zo snel mogelijk terug naar het gezin brengen.”