VTM

Andy Peelman heeft zware blessure opgelopen: “Een helse pijn”

bron: Primo
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Andy Peelman (34) is één van de populairste bv’s op dit moment. Hij speelt in ‘De Buurtpolitie de rol van Koen Baetens.

Andy staat voor een geweldige uitdaging. Hij gaat op 4 november de marathon van New York lopen ten voordele van Mediclowns. “Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om dit te doen”, luidt het bij Andy in Primo.

“Op deze manier willen ze geld inzamelen voor hun werking. Het is de bedoeling dat ik sponsors zoek en geld krijg voor elke kilometer die ik loop. Dan heb ik op het einde van de marathon, die 42 km bedraagt, toch een mooi bedrag bij elkaar.”

Al zit de acteur wel met een vervelend probleem. “Ik kan op dit moment eigenlijk niet lopen. Ik ben gekwetst. Mijn knie is compleet naar de vaantjes. Eind 2016 heb ik de marathon Pisa gelopen en vorig jaar schreef ik me in voor de marathon van Berlijn. Drie maanden voor de start van die marathon heb ik me echter gekwetst op een vedettenvoetbalwedstrijd.”

“Ik liep een spierscheur op van wel 12 cm. Ik heb rust genomen maar die marathon annuleren ging niet. Ik ben totaal onvoorbereid aan die marathon begonnen. Na iets meer dan 20 kilometer lopen kreeg ik een helse pijn in mijn rechterknie. Die was helemaal kapot. Ik volg nu een behandeling maar als die niet lukt moet ik onder het mes.”