Op deze manier zijn veel mensen bezig met het stil vermoorden van hun huisdieren en ze beseffen het zelf niet eens

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Veel mensen die huisdieren hebben, zijn hun dieren aan het vermoorden zonder dat ze het zelf beseffen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van het Schotse Glasgow.

We weten dat roken erg ongezond is. Niet alleen voor de roker zelf maar ook voor de mensen in de buurt die passief meeroken. En bij dieren is dat net hetzelfde.

Rokers zijn hun eigen huisdieren aan het vermoorden zonder dat ze het zelf beseffen. Passief roken is voor dieren immers nog schadelijker dan voor de mens. 

Kanker door giftige dampen
Bij katten kan de damp van de sigaret, die giftige stoffen bevat, blijven kleven aan hun vacht. De kat heeft daardoor een verhoogde kans op mondkanker. Honden zijn dan weer gevoelig voor hun ademhaling en de giftige damp kan bij hen neus - en sinuskanker veroorzaken.

"Niet van bewust"
“Veel eigenaars zich hier niet van bewust”, merkt dierenarts Olivia Anderson-Nathan op. “Als ze wisten dat het roken ook effect heeft op de gezondheid van hun huisdieren, zouden ze wel stoppen. Collega-dierenartsen zien vaak het verwoestende effect van passief roken bij dieren. Dit kan gaan van astma tot dodelijke aandoeningen.”

Tags hond kat