Speler van voetbalclub Westerlo schokt iedereen met wat hij gedaan heeft en zit nu in de gevangenis

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Ze zijn bij voetbalclub Westerlo enorm geschrokken. De 22-jarige Ismail H'Maidat blijkt niet te zijn wie ze dachten dat hij is.

H'Maidat werd door het Italiaanse AS Roma geleend aan Westerlo. Al zal hij de komende jaren niet veel meer moeten voetballen want hij zit in de cel.

De voetballer wordt ervan verdacht vijf overvallen gepleegd te hebben in de Kempen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hij trok op oudejaarsdag gewapend naar het casino 'Seven Center' in Turnhout en naar een Q8-tankstation in Mol.

H'Maidat werd op 10 februari aangehouden door de politie, nadat hij met twee andere kompanen de Aldi in Ravels had overvallen en ook de Brantano en Lidli in Turnhout. Bij die laatste overval kwam er via getuigen een accurate beschrijving van de dader(s) en wat later kon de politie ook een telefoontap opstarten. Dat alles leidde naar H'Maidat.

Coach Vedran Pelic is onder de indruk van de gebeurtenissen. “Als ­jonge kerel had hij al banden met het milieu, maar je hoopt hem via het voetbal daaruit te halen.”