Keano (8), die zware ontwikkelings - en gedragsproblemen heeft, klimt op het dak van het huis maar dan gaat het mis

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Jimmy De Vlaeminck (35) en Kimberly Dewaele (30) uit Menen hebben doodsangsten doorstaan. Alles heeft te maken met hun 8-jarig zoontje Keano.

Keano verdween maandagnamiddag. De jongen kampt met zware ontwikkelings- en gedragsproblemen. Toen hij maandag tegen zijn zin had opgeruimd en zijn pantoffels had aangetrokken, hoorde mama Kimberly plots een bonk op het dak. Keano was via het venster op zijn kamer op het dak geklommen en in de tuin van de buren geraakt. "'Om naar de hondjes te kijken', had hij tegen de buurman gezegd", vertelt Kimberly in Het Laatste Nieuws. 

"Ik zag hem nog net het weggetje achter ons huis nemen, maar toen ik zelf buiten was, was van hem al geen spoor meer. Zonder jas en op zijn pantoffels, zonder besef van alle gevaren langs de weg, was hij verdwenen."

Een uur lang zochten de ouders naar Keano, maar ze vonden hem niet. Daarna belden ze de politie. “Na overleg besloten we om een oproep te doen op Facebook”, licht Kimberly toe. 

“De respons was enorm. In één uur tijd werd het bericht liefst 3.500 keer gedeeld. Eén tip signaleerde Keano in Dadizele. Rond 21 uur, zo'n vier uur na zijn verdwijning, vonden we hem daar terug, argeloos wandelend in het donker langs de straat. Ik had nooit gedacht hem nog terug te vinden voor de ochtend: hoe langer het duurde, hoe meer ik het geloof en de moed verloor. De opluchting die ik voelde toen we hem zagen, was niet te beschrijven. En dat dankzij de kracht van Facebook."

Keano mag dan wel veilig en wel terecht zijn, echt gerust zijn de ouders niet meer. “Hij liep ook al meermaals van school weg. Daarom besloten we om hem niet mee te sturen op driedaagse uitstap: geen straf, maar een beslissing uit bezorgdheid. We mogen hem geen seconde uit het oog verliezen of het kan te laat zijn. Maar kwaad kunnen en mogen we niet zijn op Keano."

Tags menen vermist