Man onthoofdde zijn eigen vriendin met vier messen om choquerende reden: rechter neemt vreemd besluit

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De rechter heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan over een man die zijn eigen vriendin onthoofd heeft. Hij deed dat om een choquerende reden.

De feiten dateren al van 2014. In de nacht van 12 op 13 januari stond Kris Van Malderghem (43) voor de deur van zijn ouders in een kamerjas vol bloed. Hij schreeuwde: “Ik heb een vampier gedood.” De vampier bleek zijn eigen vriendin Stephanie Reybrouck te zijn, zo meldt Het Laatste Nieuws dinsdag.

Gestikt
Kris had zijn vriendin in bed gestikt. Daarna versleepte hij naar de keuken en onthoofdde hij haar met vier messen. De man zei dat hij op dat moment in een psychoseaanval verkeerde. Hij werd in 2012 al opgenomen in het ziekenhuis met psychotische verschijnselen en zou in de dagen voor de moord opnieuw last gekregen hebben.

Stemmen
De man beweert dat hij een stem hoorde. “Ge moet de wereld redden, zei die stem. Ge moet die vampier naast u doden. Haast u. Ge moet! Ge moet nu. En dan is het gebeurd. Stephanie was een vampier voor mij. En een vampier kan je alleen maar doden door het hoofd af te snijden.”

Rechtbank
De rechtbank volgde die redenering ondanks verslagen van gerechtsdeskundigen die het tegendeel beweren. Volgens de rechtbank is Kris Van Malderghem niet toerekeningsvatbaar. Hij moet dan ook niet naar de cel, maar wordt geïnterneerd.

Teleurgesteld
De vader van Stephanie, Chris Reybrouck, voelde de bui al geruime tijd hangen. Hij verliet vroegtijdig te rechtszaak. De moordenaar van zijn dochter zal wel tienduizenden euro’s schadevergoeding moeten betalen, al zal dat maar een magere troost zijn.