Prins Laurent neemt opvallende beslissing over dotatie, zijn advocaat maakt zich zorgen

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent kreeg afgelopen weken goed nieuws te horen. Hij mag zich gaan verdedigen in de Kamer over zijn dotatie in een openbare zitting.

Prins Laurent had zonder toestemming en in uniform een receptie bijgewoond op de Chinese ambassade. De regering was daar allerminst mee opgezet, en besloot om zijn dotatie met 15% te verminderen. De zaak sleept al een hele tijd aan en dus wil de regering zo snel mogelijk een definitieve beslissing nemen.

Maar het is uitgesloten dat prins Laurent zich zal komen verdedigen tijdens die openbare zitting in de Kamer. “Hij zal wellicht niet zelf opdagen, nee. Tot dusver heb ik hem vertegenwoordigd, en dat zal allicht zo blijven. We gaan er geen show maken. Met of zonder hem, de belangstelling voor die publieke zitting zal verpletterend zijn”, licht zijn advocaat Laurent Arnauts toe in Dag Allemaal.

“Die publiciteit is niet ónze keuze. Men gaat ervan uit dat de prins een sanctie moet en zal krijgen, zonder nog maar naar onze argumenten te luisteren. Er zijn al veel uitschuivers gemaakt in deze zaak. Hetgeen prins Laurent verweten wordt, verbleekt daarbij. De dotatiewet is te vaag en w stellen voor de regels te verduidelijken. Zo vermoeden we politieke willekeur en toekomstige problemen. Daar is het om te doen, toch? Dat is in handen van het parlement, natuurlijk, dat in deze zaak optreedt als rechter. Ik kan alleen maar hopen dat het in eer en geweten zal oordelen.”