VTM

Govert Deploige blikt terug op zijn rol in Familie: “Ik heb het nooit gedaan uit respect voor Roel Vanderstukken”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Govert Deploige zijn vervangingsopdracht bij Familie zit er weer op. Hij verving Roel Vanderstukken nadat die laatste een hartinfarct gekregen had.

Het was voor Govert niet makkelijk om Roel te vervangen. “Nu, er waren natuurlijk bepaalde aspecten van Roel z'n Benny die ik moest meenemen. Zijn eerder volkse taal, om maar iets te zeggen. Ik heb het Leuvens dialect van Roel niet onder de knie, dus heb ik maar zelf iets uitgevonden. Een mix van verschillende dialecten eigenlijk”, reageert Govert in Dag Allemaal.

"Eén ding ben ik bewust uit de weg gegaan trouwens. Die `Boemshakalaka', die is van Roel. Dat heb ik niet gebruikt uit respect voor hem. Het Engels van Benny heb ik wel zelf kunnen uitvinden. Dat was niet evident. Benny moest op die manier kunnen communiceren met vluchteling Ayo.”

“Maar 'k heb het gedaan zoals ik Benny aanvoelde. Ja, hij kijkt wellicht veel naar Engelstalige films, maar om het te spreken... Dat zou hij wel op z'n Vlaams doen, dacht ik. Niet beschaamd om fouten te maken, gewoon eruit flappen wat hij op dat moment denkt.”