Loopt er een maniak rond die naakte vrouwen viseert? Schokkende ontdekking gedaan in Gent

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Eerder deze week doken er voyeuristische beelden van naakte vrouwen op. Niemand weet wie de beelden genomen heeft en ook niet waar. Al komt er over dat laatste nu wel meer duidelijkheid.

De stiekem genomen beelden werden op een Nederlands forum geplaatst. Daarop staan heel wat filmpjes en foto’s in onder meer sauna’s, zwembaden en kleedkamer. Er zijn ook beelden van het Nederlandse vrouwenhandbal team dat zich uitkleedt en naar de sauna gaat. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De Nederlandse NOS-journalist Joost Schellevis deed een onderzoek en heeft nu meer nieuws waar de beelden genomen zijn. Dat zou onder meer zijn in de sporthal van Hogeschool in Gent. De journalist ging via Twitter op zoek naar een van de plaatsen die te zien zijn op de website, waar stiekem gemaakte beelden van vrouwen gedeeld worden. Via een plastic bekertje van het Belgische biermerk Grisette kwam hij in ons land terecht.

Klacht ingediend

Een andere Twitteraar herkende dan weer de douches en ging ook nog eens foto’s in Gent om de twee met elkaar te vergelijken. De kenmerkende blauwe tegels laten er inderdaad weinig twijfel over bestaan dat het wel eens om het sportcomplex van HOGent zou kunnen gaan. 

Woordvoerder Johan Persyn laat weten dat de school een klacht bij de politie heeft ingediend tegen onbekenden. “We hebben het vannacht vernomen en hebben zaterdagochtend meteen een klacht ingediend”, luidt het. “Wij hebben de zaalwachters onmiddellijk de opdracht gegeven om om te controleren of er geen camera’s zijn opgehangen en ook om extra alert te zijn om onze bezoekers hun privacy te garanderen. We krijgen immers zo’n 5 à 6.000 bezoekers per week op bezoek, internen en externen. Dergelijke incidenten willen we uiteraard vermijden en we nemen de privacy van onze bezoekers zeker en vast ter harte.”