VTM

Jeroen Meus heeft een belangrijke beslissing genomen: “Als dit gaat mislukken…”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jeroen Meus mag binnenkort veertig kaarsjes uitblazen. De populaire tv-kok voelt zich naar eigen zeggen erg gelukkig.

"Doorgaans ben ik niet zo bezig met mijn leeftijd en vergeet ik verjaardagen. Behalve vorig jaar. Toen werd mijn vrouw Stéphanie 40. Tijdens onze vakantie in Spanje liet ik bloemen leveren, kocht haar een ring en had ik een restaurant met onze zoon Georges geboekt. Toen had ik m'n best gedaan. (lacht) Ja, die 40... Het blijft wel een mooi moment om eens terug te blikken. Op mijn dertigste heb ik dat ook gedaan. Toen moest 'Dagelijkse Kost' nog opstarten, maar was ik toch al content. Nu nog meer. Nu ben ik extreem gelukkig”, zegt Jeroen in Het Laatste Nieuws.

En dan zijn er nog zijn Würst-restaurants. “Ik heb nu drie kleine restaurants waar we 'haute dogs' verkopen: in Leuven, Gent en Antwerpen. En een paar foodtrucks voor op festivals. Daar hou ik het voorlopig bij. Het is plezant en de reacties zijn tof, maar er kruipt veel tijd in."

"Ondernemen is in Vlaanderen niet altijd evident. Ik ben opgevoed met het idee dat je hard moet werken en Stéphanie en ik hebben dat de voorbije jaren ook gedaan. Maar de opbouw is nu voorbij. Nu is het consolideren. Ervan genieten. Ik voel geen drang om nog méér te willen. Wat er nu is, is genoeg, want dat is beheersbaar. Ik wil nu de vruchten plukken. Ik ben er fier op dat ik onze Georges nu zelf naar school kan doen. Ik verdien dat ook."

En tot slot gaat Jeroen ook het ‘Twee Tot De Zesde Macht’ overnemen van Bart De Pauw. "Klopt. Die knoop is doorgehakt: ik ga dat doen. De proefopnames staan ingepland en als die goed verlopen, nemen we in het najaar een seizoen op. Ik ga niet vals bescheiden zijn en zeggen dat ik dat eens ga proberen. Nee, ik heb daar echt zin in en ga me helemaal smijten."

"Ik ben ook niet bang om op mijn gezicht te gaan. Angst is een slechte raadgever. Wie niks durft, bereikt ook niks. Als dat tegenvalt, doe ik het daarna nooit meer. En als het meevalt, heb ik iets om later aan de kleinkinderen te vertellen. Ik heb maar één leven en wil er alles uithalen. Zonder mijn gezin uit het oog te verliezen."