Hou je kinderen goed in de gaten want op deze manier kunnen ze honderden euro’s verspelen

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Je kan je kinderen maar beter goed in de gaten houden. Dat staat te lezen in de krant Het Nieuwsblad.

De Kansspelcommissie bracht vrijdagochtend een bezoekje aan Center Parcs De Vossemeren in Lommel. Ze hielden er een doorgedreven controle. Dat gebeurde na de uitzending van het Eén-programma Pano donderdag, waaruit bleek dat er een 'speelhal' is vol automaten waarop kinderen kunnen 'gokken'.

De inspecteurs hadden oog voor de ‘Big Bass Wheel’. Dat is een soort van kinderjackpot waarin je een jeton ter waarde van 1,20 euro moet werpen. Na een ruk aan de hendel gaat het wiel draaien en kan je tien tot duizend punten winnen. De punten kunnen nadien ingewisseld worden voor een prijs.

De Kansspelcommissie liet het toestel verzegelen. “Dit is niet conform de wet”, luidt het. “De speltijd is zo kort dat een kind in één uur tijd tot 216 euro kan verspelen. Dat is niet volgens de wet op de kansspelen die gokken voor minderjarigen verbiedt. Het is zelfs niet in regel met de specifieke uitzondering voor kermissen, die kinderspelen wel toelaat, maar enkel voor heel kleine bedragen.”

Bij Center Parcs geeft men toe een fout te hebben gemaakt. "Het toestel komt uit Nederland en is niet afgestemd op de Belgische regels. We zullen de nodige aanpassingen doorvoeren zodat het toestel conform wordt”, zegt woordvoerster Lucia Sanchez.

De oplossing is volgens Center Parcs geen zware klus. “We gaan de inworp op vraag van de inspecteurs terugbrengen van 1,2 euro naar 50 cent. Er komt een nieuwe gleuf en een nieuwe jeton. Dat klusje zal een weekje of zo in beslag nemen. Daarna zijn de toestellen weer ter beschikking en is deze zaak van de baan.”