Moet Hardy wel naar de cel? “Dat is nog niet zo zeker”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Renaud Hardy werd tot deze week tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. “Ik hoop dat je in de gevangenis gaat nadenken over wat je hebt gedaan”, sprak de rechter.

Het is nog niet duidelijk naar welke gevangenis Hardy moet. De procedure die daarover beslist, zal de komende dagen opgestart worden, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. De beslissing ligt exclusief bij de Directie Detentiebeheer. Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen: "Men zal bekijken: wat heeft Hardy nodig op medisch vlak? Op basis van die overwegingen zal een gevangenis voor hem worden aangeduid”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

“Als het bijvoorbeeld nodig is dat een veroordeelde verblijft in een gevangenis waar een medisch centrum aanwezig is, omdat hij meermaals per maand medische bijstand nodig heeft, dan zal daar in de classificatie rekening mee worden gehouden. Dan kan hij bijvoorbeeld naar de gevangenis van Brugge of Sint-Gillis.”

Maar gaat hij wel echt naar de cel? Niks sluit uit dat hij uiteindelijk in de ziekenboeg zal belanden. "Je kan dat vergelijken met een ziekenhuis. Het heeft alle voorzieningen. Er is een medische staf. Er zijn kinesisten. Er zijn artsen. Er is een tandartskabinet. Enzovoort."

Al zal het voor Hardy niet erg veel verschil zijn. Ook bij de vorige gevangenissen verbleef hij in de ziekenboeg en stond er doktersbegeleiding. Op zijn proces jammerde hij meermaals over zijn regime in de gevangenis. Zo zei hij dat hij er een grondige hekel aan heeft.