Deze hond was ten dode opgeschreven maar toen kwam er iemand speciaal in zijn leven

bron: Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Metro
Tigger was een reddingshond, maar zijn toekomst zag er niet goed uit. Hij was ondervoed en had veel schrik.

Tigger werd dan ook naar een tehuis gebracht waar men honden terug gaat heropvoeden en men ook een nieuwe baasje zoekt. Daar merkte Sarah Franklin hem op, die er werkt. En sinds zij en de hond samenwerken, gebeurde een mirakel. Tigger is helemaal opengebloeid. Hij is niet meer de verlegen hond van voorheen en neemt ook deel aan behendigheidswedstrijden.

Tigger is zelfzekerder geworden. Dat is ook Sarah opgevallen. “Tigger en ik oefenen intussen 18 maanden samen”, zegt ze aan Metro. “Ik ben echt van hem gaan houden. Sinds we samenwerken is hij gewoon een andere hond geworden.”

“Tigger is dol op de behendigheidsoefeningen. Het maakt hem zowel mentaal als fysiek sterker. Je moet weten dat toen ik met hem aan het werk ging, hij heel bang was van mensen. Hij liep de hele tijd met zijn staart tussen zijn benen. Er was dus veel werk voor de boeg.”

“Iedereen hier heeft zijn uiterste best gedaan om Tigger meer zelfvertrouwen te geven. Ik wilde van hem niet de beste hond maken, maar ik wilde hem wel nog een heel goed leven geven. Ik kan thuis niet stilzitten en dus kan hij met mij veel buitenkomen.”

“We doen heel veel samen. Tigger en ik gaan samen wandelen. Hij gaat mee joggen en zelfs mee zeilen en met de kano varen. Het is een grappige hond die je overal mee naar toe kan nemen. Al kan Tigger ook wel genieten van zijn rust.”

Tags hond