Salah Abdeslam doet iedereen van zijn stoel vallen door dit zeer opvallend besluit

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Salah Abdeslam heeft een opvallend besluit genomen. Het is een besluit dat niemand had verwacht.

Abdeslam, die in ons land nog weigerde te praten tijdens zijn proces, wil nu plots wel praten. Hij vroeg zelf om vrijdag verhoord te worden in Parijs. Hij deed dat op vraag van Ali Oulkadi, de Molenbekenaar die na de aanslagen in Parijs op 13 november 2015 dienstdeed als chauffeur van Abdeslam. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Oulkadi wordt verdedigd door de Brusselse advocaat Didier De Quevy. Ook zijn cliënt zit opgesloten in de gevangenis maar die blijft beweren dat hij onschuldig is. De verklaring van Abdeslam moest dus uitsluitsel geven.

Oulkadi wil zo snel mogelijk vrijkomen want zijn moeder ligt op sterven. En Abdeslam neemt het ook op voor zijn kompaan. “Ik heb hem alleen opgeroepen om me naar Schaarbeek terug te brengen”, zo zei hij.

130 slachtoffers bij aanslag 

De verklaring van Abdeslam is best wel opvallend. Het is de eerste keer sinds hij aangehouden is dat hij spreekt met de speurders en informatie van belang vrijgeeft.

Abdeslam was betrokken bij de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Bij die aanslagen kwamen 130 slachtoffers en zeven terroristen om het leven. Abdeslam werd later in Molenbeek aangehouden.