Het wordt dit weekend in België zelfs heter dan in dit warm land

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
De werkweek is eindelijk ten einde en dus kunnen we ons opmaken voor het weekend. Maar wat voor weer krijgen we in het weekend?

Het wordt warm dit weekend, zoveel is duidelijk. Al betekent niet dat we lekker in het zonnetje kunnen vertoeven. Het gaat namelijk ook regen.

Morgen starten we de dag bewolkt. Naarmate de dag vordert gaat het regenen of valt er een bui. Dat zal vooral in de namiddag het geval zijn. Er waait meestal ook een matige zuidenwind.

Zondag krijgen we te maken met een actieve storing. Die zal vrijwel een hele dag boven ons land blijven hangen. Vooral in het centrum en het oosten van het land kan er lokaal veel neerslag vallen. In de namiddag zouden er meer droge momenten zijn.

We gaan dit weekend dus ook een paraplu bij de hand moeten hebben. Maar het wordt wel warm. De temperatuur kan in sommige delen van het land zelfs oplopen tot 16 graden.

Zo is België één van de warmste landen van Europa komend weekend. Moet je weten dat hier zelfs warmer is dan in Portugal. Daar stijgt het kwik maar naar zo’n 14 graden.

Tags weer