Koning Filip schrikt zich rot als hij met zijn dochter Elisabeth en koningin Mathilde hapje gaat eten en deze persoon ziet

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip is enorm geschrokken toen hij onlangs met zijn dochter Elisabeth en koningin Mathilde iets gingen eten. Filip zag daar een persoon zitten die hij liever niet had gezien.

De koning en zijn gezelschap gingen eten in het Brusselse restaurant Belga Queen. Dat restaurant is ook gekend voor zijn bekende gasten die er komen eten. Het is ook gelegen in een chique gebouw. En dus mocht koning Filip niet ontbreken.

De koning stapte totaal onverwacht het restaurant binnen want hij zou niet gereserveerd hebben, zo staat te lezen in TV-Familie. “We zaten van het eten te genieten toen mijn man ineens zei: `Kijk nu wie er is binnengekomen: de koning! Ik verslikte me bijna. En inderdaad, het was Filip! Hij was informeel gekleed: een bruinachtig kostuum en een rolkraagtrui.En hij was in het gezelschap van Mathilde en hun oudste dochter Elisabeth. En nog enkele mensen die me niet bekend voorkwamen. Ze werden met z'n allen naar een tafel begeleid”, verklaart een ooggetuige.

“Toen iedereen had plaatsgenomen, zag ik aan een tafel verder een vrouw zitten die mij aan Delphine Boël deed denken”, vertelt de dame verder.

“Mijn man deed navraag bij iemand van het personeel en ja, het wás Delphine! En dat leek dus echt toeval te zijn. Ik heb die twee tafels in de gaten gehouden, en Filip en Delphine hebben bij mijn weten geen woord tegen elkaar gezegd. Tja, Filip moet waarschijnlijk niks van haar weten, hé. In ieder geval: ik vond het een fascinerend spektakel, en mijn man ook.”

Voor koning Filip is het wel een ongelukkig toeval. Dat weet ook royalty-watcher Thierry Debels. “Daar in dat restaurant moet het de allereerste keer zijn geweest dat Elisabeth haar vermeende tante Delphine in levenden lijve zag”, luidt het. “Ook voor Filip en Mathilde is het vreemd om opeens met Delphine te worden geconfronteerd. Met Laurent had Delphine al meermaals contact, maar de rest van de familie…”