Schokkende getuigenis van medewerkster die aan de slag was bij bedrijf dat zijn erkenning kwijt is: “Jullie eten rot vlees”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Het vleesbedrijf Veviba raakte gisteren zijn erkenning kwijt. Na een huiszoeking vorige week bleek dat meer dan de helft van de gecontroleerde producten niet in orde was met de regels.

Ze zouden onder meer de invriesdatum op de verpakking van het vlees vervalsen. Een ex-medewerkster heeft intussen een schokkende verklaring afgelegd. Volgens haar moesten de medewerkers aanvaarden dat het vlees werd afgeleverd aan slechte kwaliteit, zodat het toch nog verkocht kon worden.

“Als we vlees hadden dat er niet meer goed uitzag, met slechte stukken of zelfs rot vlees, moesten we de stukken omdraaien en ze op die manier voorstellen dat ze de consument niet zou zien dat het geen goed vlees was”, getuigt ze anoniem aan RTL. “Of ze zeiden ons dat we meer kruiden moesten toevoegen, zodat ze het niet zouden zien.”

"Consument eet rot vlees"

Dat heeft ook dramatische gevolgen. “De consument eet dus rot vlees, zonder dat hij het zelf beseft. Wie in de sector werkt, weet wel welk vlees goed is en welk vlees niet. Als het vlees, dat er rood moet uitzien, er grijs of blauw uitzien en de stukjes stinken, weten we natuurlijk dat het niet goed is.”

“Soms hadden we een hele reeks die slecht was. Op dat moment wéten we dat als we alles moeten weggooien, dat een probleem is. Maar wij hebben geen keuze. Als ze ons vragen om het vlees toch te versturen, moeten we dat doen."

Tags vlees