Jongen loopt met vuurwapen rond op school in Anderlecht en stapt dan op een leerkracht af waar hij zeer boos op is

bron: La Dernière Heure/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Op een school in Anderlecht is leerling gesignaleerd die er rondloopt met een vuurwapen bij zich. De leerling had een duidelijk doel voor zich.

De feiten dateren al van 23 februari, maar raakten nu pas bekend. Ze vonden plaats op de school Institut de la Providence. Alles begon met een telefoontje van de leraar naar de moeder van de leerling. De leraar maakte melding dat de jongen zijn sleutelbos had gestolen, zo staat te lezen in La Dernière Heure.

Toen de jongen te horen kreeg wat zijn leraar gedaan had, werd hij razend. De 18-jarige jongen stapte met een vriend naar de leraar. Daar bedreigde hij de man ook met een vuurwapen.

Kwaad bloed

Dat het nieuws nu pas bekendgeraakt, zet kwaad bloed bij de vakbonden. ”Er is niet over gecommuniceerd met het personeel of de vakbonden. Terwijl het hier wel over een vuurwapen gaat. De leerling in kwestie liep nog een hele week door de gangen van de school.”

De school is een onderzoek gestart dat nog steeds lopende is. De leerling in kwestie is niet meer welkom op de school. Of de leerling nog steeds in het bezit is van het vuurwapen is ook nog niet duidelijk. Het vuurwapen werd nog niet teruggevonden.

Met de bedreigde leerkracht gaat het momenteel niet goed. Hij is zwaar onder de indruk van de feiten en kan voorlopig ook niet aan het werk gaan