Barcelona maakt zich grote zorgen: 'Messi weg voor 700 miljoen euro'

door: Redactie
Lionel Messi verlengde eind 2017 zijn overeenkomst bij FC Barcelona. De Argentijnse balvirtuoos ligt nu tot de zomer van 2021 onder contract in Camp Nou. Wie Messi wil wegkopen bij Barça, moet zomaar eventjes 700 miljoen euro ophoesten. En toch maakt het bestuur zich grote zorgen omtrent een vertrek van de sterspeler...

Pancho Schroder, financieel directeur bij Barcelona, is er niet gerust op dat Messi zijn hele carrière bij de club zal blijven. Volgens Schroder zou het best kunnen dat de vastgestelde afkoopsom in het contract van de aanvaller niet hoog genoeg is om rivaliserende ploegen af te schrikken. In het huidige voetbal kan alles, dat bleek tijdens de voorbije transferperiodes.

“We lieten een afkoopclausule opnemen in het contract van Messi waarvan we denken dat ze hoog genoeg is om hem bij ons te houden tot het einde van zijn carrière”, aldus Schroder in een gesprek met Sky Sports. “Maar goed… Een jaar geleden dachten we nog dat de afkoopsom in de overeenkomst van Neymar hoog genoeg was om andere ploegen af te schrikken. Dat bleek evenwel niet het geval.”

Crazy

En dus maken ze zich terecht zorgen bij Barcelona. De Catalaanse topclub kan niet met zekerheid weten of een rijke voorzitter het niet in zijn hoofd haalt om plots 700 miljoen euro op tafel te leggen voor Messi. “Het is moeilijk om de toekomst te voorspellen, en ik heb al helemaal geen glazen bol. Bovendien gaat het er dezer dagen een beetje crazy aan toe op de transfermarkt”, besluit Schroder.