VTM

Peter Van de Veire doet ophefmakende uitspraak over ‘Temptation Island’ dat mogelijk grote gevolgen gaat hebben voor het programma

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Vijf
Momenteel loopt er een nieuw seizoen van ‘Temptation Island’. Het heeft nu al alle schijn van dat er al zeker twee relaties zijn stukgelopen, die van Meghan en Daniëlle.

“Toen Temptation Island twee jaar geleden terug op het scherm kwam, vroeg ik mij af het zou aanslaan”, zegt Van de Veire in Humo. “Ja dus, zo bleek na de eerste aflevering. Alles wat liefde en relaties te maken heeft, blijft interessant. In ‘Temptation Island’ wordt uitvergroot wat er goed en fout kan lopen.”

“Je kijkt eigenlijk naar een soort soap. De scenario’s zullen wel deels gescript zijn, maar sommige kan je gewoon niet verzinnen: daardoor wordt het nog beter dan een soap. Mensen vragen zich af hoe hun relatie zou lopen als ze op dat eiland zouden zitten. Dat is het grote geheim achter het succes.”

“Ik vraag me altijd waarom ze net die deelnemers hebben gecast. Ze gaan op zoek naar mensen die risicogedrag vertonen. Ze zetten mensen in zo’n situatie samen, en je hebt het perfecte concept om relaties kapot te maken. Misschien wordt de helft van de kandidaten daar ook nog eens dik voor betaald. Vorig jaar zijn Ken en Pommeline in de MNM-studio geweest. Ken zei: ‘Ik ben eigenlijk zo niet, maar het was goedbetaald, en ik heb een mooie reis kunnen maken.”

“Je leest ook dat koppels al op voorhand wisten dat het zou mislopen: ze hebben het spelletje meegespeeld en zich ondertussen twee weken goed geamuseerd. Op zich is daar niets mis mee.”