Donderslag bij heldere hemel: 'Transferverbod voor Anderlecht’

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Marc Coucke maakte eind februari zijn intrede bij RSC Anderlecht. Dezer dagen leert de nieuwe voorzitter van paars-wit zijn nieuwe werkomgeving kennen en binnenkort zal Coucke zich samen met sportief directeur Luc Devroe buigen over de zomerse transferperiode. Al krijgt Anderlecht nu mogelijk wel érg slecht nieuws…

Zo riskeert de Brusselse club een transferverbod omdat het bij de inkomende transfer van Junior Kabananga – in januari 2010 – de regels van de FIFA niet naleefde. Dat meldt La Capitale. Anderlecht haalde de aanvaller destijds weg bij MK Étanchéité, maar betaalde de opleidingsvergoeding van 100.000 euro niet.

Bij paars-wit hielden ze altijd vol dat het ging om een onvrijwillige fout, maar bij Étanchéité willen ze nu eindelijk wel eens hun geld zien. Vandaag (donderdag, nvdr.) buigt de FIFA zich over de zaak. Het zal oordelen of Anderlecht de regels al dan niet respecteerde.

Als de FIFA beslist dat Anderlecht de regels aan zijn laars lapte, zal paars-wit sowieso gesanctioneerd worden. Een transferverbod dreigt, want in het verleden mocht FC Barcelona door gelijkaardige feiten geen spelers meer halen. Bij Étanchéité hopen ze op een geldsom tussen 100.000 en 300.000 euro. Na de uitspraak van de FIFA kunnen beide clubs sowieso nog beroep aantekenen.