Govert Deploige weer weg bij Familie: “Of ik er aan dacht dat Roel Vanderstukken nog lang ziek mocht blijven? Wel,...”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Govert Deploige is alweer verdwenen uit Familie. Voor hem komt er zo een einde aan iets wat wellicht zijn moeilijkste acteeropdracht ooit was.

Govert moest vanuit het niets plots opdraven om Roel Vanderstukken te vervangen. Die had net een hartinfarct gehad en was maanden buiten strijd. Het viel op dat Govert nooit populair is geweest bij de fans van de soap. “Dat was tamelijk hard, ja. Of nee, zeg maar snoeihard. Was ik een beginnende, jonge acteur geweest, dan had ik het wellicht niet volgehouden”, is Govert eerlijk in Dag Allemaal.

“Want de kritiek werd soms echt persoonlijk, scheldpartijen incluis. Terwijl ik net m'n uiterste best deed om de kijkers hun plezier niet af te nemen, en Benny te laten verder leven. De kritieken werden wel milder. En dan verdween Viv (gespeeld door Ini Massez, nvdr) ook nog eens. Terwijl zij voor veel kijkers de ultieme love interest voor Benny was.”

“Ik heb absoluut nooit gedacht dat Roel maar een hele tijd ziek blijft. Ik ben ook niet opgelucht omdat het gedaan is, want ik waardeer dit werk voor een dagelijkse soap wel. Maar ik wist van in het begin dat het een tijdelijke opdracht zou zijn. En ik was blij dat Roel zo snel terug op de set kon staan.”

“Ik hou wel van de variatie die ik nu heb. En ik val ook helemaal niet in een zwart gat. Er is werk genoeg en ik heb enorm met opdrachten moeten schuiven om de draaidagen voor `Familie' ertussen te krijgen.”