VTM

Kürt Rogiers waarschuwt zijn vrouw Els: “Ik kan het niet meer verdragen, daar moet je mee stoppen”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het begon allemaal als Jos Sneyers in Wittekerke, maar intussen is Kürt Rogiers een gevestigde waarde in het Vlaamse showbizzland. Hij is tegenwoordig dagelijks te zien in Familie.

Volgende week wordt Kürt 47 jaar. “Ik probeer daar nooit te zielig over te klinken, maar ik voel dat mijn huidige levensfase dicht bij mijn leeftijd aanleunt”, merkt Kürt op in TV-Story. “We hebben al heel wat achter de rug, maar we zijn er nog niet. Nu zit ik in een fase dat ik zowel voor mijn ouders als mijn kinderen moet zorgen. Dat maakt het soms complex. (denkt na) En ook die vijftig komt steeds dichterbij. Maar als ik op mijn vijftigste nog het charisma heb van Koen Wauters, die enkele jaren ouder is dan ik, dan ben ik goed bezig.”

Acht jaar geleden werd er bij Kürt zijn vader prostaatkanker vastgesteld. “Sindsdien gaat het op en neer met mijn vader”, gaat de acteur verder. “Maar toch sleurt hij er zich telkens door. Het heeft ons wel bewuster doen leven. Niet dat ik een hypochonder ben, maar sinds de kanker van papa ben ik meer bezig met mijn gezondheid. Vroeger leefde ik er meer op los, maar nu denk ik na over wat ik eet en drink.”

En dan is er ook nog Kürt zijn vrouw Els. De twee maken soms ook ruzie. “Zoals bij veel gezinnen over de kinderen en de ouders. Ik mag mijn ouders bekritiseren en Els die van haar, maar we mogen dat precies niet gekruist doen. Ik kan het ook niet verdragen als ze een scheve opmerking maakt over mijn zussen.”

“Op mijn veertigste heb ik gezegd dat we wel zullen zien waar we in het leven nog landen, maar nu ben ik er meer dan ooit van overtuigd dat ik met Els oud wil worden. Ik zie me eerder van job of huis veranderen, dan van vrouw. Ik hoop echt uit de grond van mijn hart dat Els me nooit beu wordt.”