Openbare omroep zoekt jong talent

bron: VRT NWS, HLN
door: Redactie
VRT NXT, het talenten platform van de openbare omroep, is het nieuwe project om nieuwe talenten te ontdekken en aan te trekken. Met het bijhorende event VRT NXT LAB en een experiment dat twee maanden duurt, VRT NXT Invasion. Hiermee wil de VRT samen met 20 jongeren de media verkennen.

Woensdag 25 april is het zover: 350 jongeren stappen de poorten van de openbare omroep binnen. Een halve dag worden ze ondergedompeld in medialabs en talenth booths. Ook prominenten journalisten en schrijvers komen aan bod. Rudi Vranckx en Ish Ait Hamou hebben hun komst al bevestigd. Tijdens optredens en videovertoningen kunnen jongeren op hun beurt laten zien wat ze in hun mars hebben.

In juli en augustus dit jaar, wanneer de VRT NXT Invasion gehouden wordt, mogen jongeren de media onder de toren komen verkennen.

Deze week is de lancering van het project gestart. Onder andere Kamal Kharmach en Bouba Kalala mogen dit initiatief promoten via sociale media. Ook kersverse MNM-dj Anushka Melkinian en social influencer Florence Windey doen hieraan mee. Een dag per week mogen jongeren via sociale media bepalen wat de vier boegbeelden moeten ondernemen tijdens hun werkuren. Dit zorgt voor hilarische praktijken en foto’s bij de VRT.

Tags