Moet Michelle Martin opnieuw naar de gevangenis? Ex van Dutroux bedacht dit geniepig plan dat haar nu zuur kan opbreken

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het heeft er alle schijn van dat Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, een plan heeft bedacht om zo te kunnen ontsnappen aan de schadevergoeding die ze haar slachtoffers nog moet betalen.

In 2000 weigerde Martin immers de erfenis van haar moeder. Een teken aan de wand, volgens de familie van de vermoorde Eefje Lambrecks. Volgens hen probeert Martin op die manier een achterpoortje te vinden om haar schadevergoeding niet te moeten betalen, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De erfenis van haar moeder Henriette Puers bestond uit een kleine villa in Waterloo, juwelen, gouden munten en spaargeld. In totaal zou het gaan om een erfenis van tussen de 200.000 à 400.000 euro. Martin weigerde die erfenis ten voordele van haar drie kinderen.

En dat is niet naar de zin van Jean Lambrecks en zijn zoon Leendert, de vader en de broer van de vermoorde Eefje. Zij vrezen dat Martin op die manier probeert om haar schadevergoeding niet te moeten betalen. Ze hebben samen een klacht ingediend en zich burgerlijke partij gesteld. 

De raadkamer in Namen zal op 15 maart beslissen of de vrouw zich moet verantwoorden voor de rechtbank. Als dat het geval is, ziet het er mogelijk niet zo goed uit voor Martin. Ze riskeert dan een boete van 12.000 euro en een nieuwe gevangenisstraf van twee jaar.