Dit nummer gaat voor België naar het Songfestival

bron: HLN, Het nieuwsblad, De Standaard
door: Redactie
Afbeelding bron: YouTube
Sennek, alias Laura Groeseneken (27), stelde vanmorgen op MNM haar liedje voor waarmee ze België vertegenwoordigt tijdens het Eurovisiesongfestival. Gisteren is het nummer online verschenen die ze samen met Alex Callier van Hooverphonic en Maxime Tribeche heeft geschreven.

Laura: ‘Het was het nummer dat ik in mijn hoofd had toen ik ja zei om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival’, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws. Het liedje gaat over ‘het zien van schoonheid in vergankelijkheid’ want ‘je moet genieten van het moment want alles gaat op een bepaald moment kapot.’

Laura komt uit leuven. Momenteel kent Vlaanderen haar als zangeres bij het team van Ozark Henry. In september vorig jaar duidde de VRT haar aan als de Vlaamse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival in Lissabon in mei. Dit jaar wordt de 63ste editie van het liedjeswedstrijd gehouden. 

Vorig jaar werd de zangwedstrijd gewonnen door Salvador Sobral met het liefdesnummer 'Amar pelos dois'. Zijn zus had het nummer geschreven. Salvador moest vlak na zijn overwinning naar het ziekenhuis waar hij een nieuw hart kreeg. België eindigde toen op de vierde plaats met 'City Lights' gezongen door de Waalse Blanche.

Beluister het nummer hier van Sennek: