VTM

Tinne Oltmans is op korte tijd enorm bekend geworden maar heeft nu dringend hulp nodig of het komt niet goed

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat momenteel heel hard voor Tinne Oltmans. De 25-jarige actrice/zangeres is al geruime tijd bekend bij de kinderen met haar rol in 'Ghost Rockers', maar sinds haar deelname aan Steracteur/Sterartiest kent heel Vlaanderen haar.

“Ik kreeg plots heel veel aanvragen en zei overal `ja' op', zegt Tinne bij Radio 1. “Ik wilde dat allemaal in eigen beheer doen, maar daardoor deed ik op de duur meer administratief dan creatief werk. Als actrice sta je vaak onder druk. En als er dan dingen foutlopen, is dat soms zwaar om dragen. Ik kreeg paniekaanvallen en stevende echt af op een burn-out.”

Tinne besefte dat ze dringend hulp nodig had en raadpleegde een psycholoog. “De beste beslissing die ik in 2017 heb genomen”, zei ze. “Natuurlijk kon ik ook bij mijn lief Juan en vrienden terecht. Maar een psycholoog heeft ervoor gestudeerd, terwijl je vrienden altijd een deel van je problemen overnemen. Ik wilde hen daar niet mee belasten.”

“Jullie mogen niet vergeten dat ook mijn leven niet perfect is. Ik maak me vaak zorgen en ik maak fouten. Een relatie, vriendschappen, familie... Je moet er hard aan werken en soms gaat het moeilijk of zelfs slecht. Dat is bij mij niet anders.”

Maar minder hooi op haar vork nemen is Tinne niet van plan. Momenteel is ze te zien in de musical ‘Doornroosje’ en is ze het gezicht van de antipest-actie `Stip It!' Vanaf april maakt ze, naast onder anderen Jelle Cleymans, Janine Bischops en Ivan Pecnik, deel uit van de cast van `Zoo of Life', het musicalspektakel waarmee de Antwerpse Zoo zijn 175ste verjaardag viert.

En daar blijft het niet bij. Tinne wil ook haar grote droom doen uitkomen. De grote droom van haar is om in het Nederlands haar eigen geschreven nummers te brengen.