Fikse waarschuwing want we eten veel te veel vlees: “Zeer gevaarlijk”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Mileuorganisatie Greenpeace heeft een niet mis te verstande in de wereld gestuurd. De boodschap geldt voor alle Belgen.

Greenpeace wil dat alle Belgen veel minder vlees gaan eten. Dat moet ook als we een gevaarlijke klimaatverandering willen voorkomen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

De productie en consumptie van vlees in ons land moet tegen 2050 met de helft naar beneden. Dat is de conclusie van een nieuw rapport waar Greenpeace vandaag mee naar buiten komt. “Amper één Belg op de tien houdt zijn vleesverbruik binnen de offi­ciële voedingsrichtlijnen”, zegt Sébastien Snoeck van de milieuorganisatie. 

“En de vleesproductie is in ons land verantwoordelijk voor zo'n negen procent van de uitstoot van broeikasgassen. Als we de zaken hun beloop laten, zal dat blijven stijgen, tot meer dan 36 procent in 2050.”

Nochtans is eerder al gebleken dat de meeste Belgen best wel bereid zijn om minder vlees te eten. Vorige maand raakte nog bekend dat 44 procent van de Belgen zijn vleesconsumptie in 2017 heeft verminderd. “Maar het gaat niet snel genoeg. De tijd dringt.” Net om die reden lanceert de milieuorganisatie een nieuwe campagne.