Degryse weet nu al zeker wie play-off 1 haalt en wie zal degraderen

door: Redactie
De Jupiler Pro League is spannend, zoveel is duidelijk. Op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie moeten nog twee tickets voor play-off 1 worden uitgedeeld, terwijl ook de degradatiestrijd nog niet beslist is. Analist Marc Degryse liet zijn licht schijnen over de allesbeslissende dertigste speeldag.

Met Club Brugge, Anderlecht, Sporting Charleroi en AA Gent zijn momenteel vier ploegen zeker van een deelname aan play-off 1. Er liggen nog twee tickets voor het grijpen. Op de laatste speeldag zullen KRC Genk, Standard, Antwerp én KV Kortrijk uitmaken wie straks op het hoogste Belgische toneel mag meespelen.

"Ik kies voor Genk en Standard"

Marc Degryse waagde zich op Play Sports alvast aan voorspelling. “Als ik twee namen moet zeggen, dan ga ik voor Genk en Standard”, aldus de analist. “Ze staan nu in de top 6 en ik denk dat zij het uiteindelijk ook zullen halen.”

Programma play-off 1-kandidaten:

Genk-Gent

KV Oostende - Standard

Anderlecht - Antwerp

KV Kortrijk - Charleroi

Degradatiestrijd

Ook onderin, in de kelder van het klassement, is en blijft het spannend tot de allerlaatste snik. KV Mechelen en KAS Eupen tellen allebei 24 punten, maar momenteel redt eerstgenoemde zich omwille van een beter doelsaldo. Het zal er volgende week dus nog om spannen. “En toch heb ik het gevoel dat KV Mechelen zich zal redden”, aldus Degryse. “Ze deden het de voorbije weken goed. Als ze die lijn doortrekken, zie ik ze volgende week winnen en zich redden.”

Programma degradatiekandidaten:

KV Mechelen - Waasland-Beveren

Eupen - Moeskroen