Jo Hens: "Mijn rol in 'Familie' hypothekeert me"

bron: De Zondag
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Jo Hens geeft al negen jaar gestalte aan de rol van Niko in de populaire VTM-soap 'Familie'. Die rol is hij absoluut nog niet beu. Al heeft die rol ook wel nadelen. Het is het één opwegen tegen het andere.

"'Familie' is de voorbije jaren zo geëvolueerd", zegt Hens in De Zondag. "De productie, het camerawerk; alles. Het is een product waar we trots op mogen zijn. Ik besef goed dat het me hypothekeert voor andere rollen."

"Al vind ik dat wel belachelijk. Andere styling, andere context en Niko is zo ook weer vergeten. Maar ik werk er wel héél graag, en ik hou van de werkzekerheid. En ook al sluit het sommige deuren, het opent er ook vaak. Mij hoor je dus niet klagen."

Hens is ook leadzanger bij de coverband Level Six. "Toen Level Six van start ging, werd ik als leadzanger gevraagd. Ik wist in eerste instantie niet of ik dat zou kunnen, zo zonder piano om me achter te verschuilen. Ik heb immers nooit specifiek de ambitie gehad om frontman te worden van een partyband", geeft hij toe.

"Het was eerst wat onwennig. Wat doe ik als ik niet zing? Hoe krijg ik mensen mee? Dansen en entertainen, dat was zoeken in het begin", zegt Hens.