Sven De Ridder over zijn vader: "Dat is dan zijn beslissing"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Er is in de roddelbladen heel wat te doen rond Sven en Ruud De Ridder. Sven verliet het Echt Antwaarps Theater, en dat is natuurlijk het theaterhuis van Ruud. Dat zoon Sven de stal verlaat, is toch hard aangekomen bij zijn vader. Zelf wil Sven daar uiteraard niet zoveel ruchtbaarheid aan geven.

“Ik heb nooit eerder in een ander theatergezelschap gespeeld. Het is natuurlijk wat. Ik ben op mijn 15de voltijds begonnen bij het EAT. Dat is bijna 30 jaar van mijn leven. Eigenlijk 36 jaar, als je mijn allereerste productie als 8-jarige meerekent. En vorige zondag was die allerlaatste voorstelling daar", vertelt Sven De Ridder over zijn afscheid bij het Echt Antwaarps Theater.

“Het deed echter niet zo veel met mij. Ik heb twee jaar geleden al beslist het EAT te verlaten, voldoende tijd om afscheid te nemen. Al was ik wel verrast dat zo veel collega’s en vrienden erbij wilden zijn.”

Oprichter en nog steeds de grote man, Ruud De Ridder, was niet aanwezig op het afscheid van zijn zoon. “Het was zijn beslissing om niet te komen", reageert Sven daar kort op. Intussen Sven zelf een theatergezelschap oprichten. “Ik droom daar al langer van", geeft hij aan. 

"Ik kan er nog niet te veel over zeggen – volgende week geven we een persconferentie. Maar beconcurreren? Neen. Het EAT was jarenlang een beetje alleenheerser op het gebied van commerciële komedies. Er zijn de voorbije jaren veel gezelschappen bijgekomen en er is zeker plek voor nog eentje.”

Een koffie drinken

Ruud kondigde al aan dat hij niet naar het debuut van zijn zoon zal komen kijken. “Dat zal dan ook zijn beslissing zijn", aldus Sven, die niet heel veel contact heeft met zijn pa. “We gaan nog af en toe een koffie drinken.”

Dat lijkt niet meteen op een hechte band. “Waarom moet dat zo uitgesproken worden? Sommigen zien hun ouders maar één keer per jaar. Mijn vader en ik hebben 36 jaar samengewerkt. Ik ben dankbaar voor die tijd. Maar in de natuur is er geen enkele vogel die zo lang in het nest blijft. Ik zie het als een positief verhaal. Iedereen krijgt nieuwe zuurstof."

Tags