VTM

Stopt VTM meteen met 'Blind Getrouwd'? "Het is illegaal"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
De toekomst van het populaire VTM-programma 'Blind Getrouwd' hangt meer dan ooit aan een zijden draadje. Het College van Procureurs-Generaal keurt het programma af. De rechtsgeldigheid van trouwerijen tussen volstrekt onbekenden, is niet verzekerd. Bovendien ziet het gerecht VTM als een huwelijksbureau. Daar heeft de commerciële zender dan weer geen vergunning voor. Minister van Economie Kris Peeters (CD&V) start een onderzoek bij de Economische Inspectie.

Het College van Procureurs-Generaal heeft ernstige vragen bij de manier van werken bij 'Blind Getrouwd'. "Het huwelijk is een instituut. Geen spel. Of erger nog: een weddenschap”, zegt procureur-generaal van Bergen, Nicolas de la Serna.

De koppels trouwen zonder dat ze elkaar kennen. Botert het niet, dan mogen ze na vijf weken weer scheiden. Allemaal op kosten van VTM. "Met een mogelijke scheiding in het achterhoofd ga je toch niet naar je trouw?", aldus de la Serna.

Het gerecht komt nu met een advies, op vraag van minister van Justitie Koen Geens. "De rechtsgeldigheid van het huwelijk tussen twee onbekenden is niet verzekerd", luidt het. Mogelijk is zo'n blind huwelijk illegaal.

Moet de kijker nu vrezen dat zijn favoriete programma wordt afgevoerd? Wellicht zal het zo'n vaart niet lopen. Al kunnen er wel enkele sancties volgen. Welke precies, daar wilde de woordvoerster van Kris Peeters niets over kwijt.