Smaakmaker Club Brugge verrast: "Ik vertrek na het seizoen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Met de play-offs die voor de deur staan, is de Jupiler Pro League stilaan aan zijn apotheose toe. In aanloop naar play-off 1 heeft één van de huidige sterkhouders van Club Brugge evenwel al laten weten dat hij na het seizoen andere oorden wil opzoeken. Abdoulay Diaby lijkt aan zijn laatste maanden bij blauw-zwart bezig.

Diaby, die nog tot de zomer van 2019 onder contract ligt, lijkt niet van plan om bij te tekenen. "Entre nous: dat denk ik niet, neen. Er lopen ook geen onderhandelingen. Het is wellicht tijd om te vertrekken", spreekt de spits klare taal in Het Nieuwsblad. "Ik heb Brugge nooit als een eindstation beschouwd. Club weet dat. Versta me niet verkeerd: ik wil een tweede keer kampioen worden. Mijn focus ligt op de play-offs en ik ga me 300 procent geven voor die titel. Club heeft me de kans gegeven me te tonen en om kampioen te kunnen worden. Ik ben deze club dus erkentelijk. Maar ik wil hier niet voor eeuwig spelen.”

Spanje

Diaby werkt sinds een tijdje ook samen met een Engelse makelaar. Iets wat een overgang naar de Premier League moet vergemakkelijken? “Maar een Engels bureau betekent niet automatisch dat ik in Engeland ga spelen. Mijn voorkeur gaat uit naar Spanje. Ik merk ook dat er in de Premier League amper ploegen zijn die met een kleine centrumspits spelen, zoals ik. Behalve dan de grotere clubs. Maar laten we wel wezen: van Club Brugge vertrekt niemand naar de top in Engeland. En de Championship dat interesseert me niet. Omdat ik weet dat ik hoger kan spelen", benadrukt Diaby.

De vraag is of Spaanse ploegen voldoende geld op tafel kunnen leggen om Diaby los te weken bij Club Brugge. "Maak je niet ongerust, dat regelen we. Er zijn genoeg gesprekken geweest met Vincent Mannaert", vervolgt Diaby. "Hij weet dat ik eind dit seizoen elders naartoe wil. Nu kampioen worden zou mijn tweede titel in drie jaar worden. Een titel die wij verdienen."