Meunier zwaar in de clinch met Emery, de reden waarom is ongelofelijk

door: Redactie
Thomas Meunier heeft een zware aanvaring gehad met Unai Emery, de trainer van Paris Saint-Germain. De Rode Duivel was woensdagavond titularis tijdens de bekerwedstrijd tegen Olympique Marseille, maar kreeg het na afloop van de partij aan de stok met Emery over zijn wissel.

Doordat Dani Alves geschorst was voor het bekertreffen met Marseille, moést Meunier wel in actie komen. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat onze landgenoot zich al een hele week ziek voelde. Meunier sukkelt met buikgriep en was dan ook allesbehalve 100% om te spelen.

Meunier niet te spreken over late wissel

Tijdens de wedstrijd speelde de buikgriep opnieuw flink op en daarom vroeg Meunier om zijn wissel. Emery stelde die wissel evenwel een hele tijd uit omdat hij zijn rechtsachter op het veld wilde houden. Pas in minuut 78 mocht de zieke Meunier uiteindelijk naar de kant.

Meunier trok onmiddellijk richting kleedkamer, en het is daar dat de Rode Duivel na afloop van de bekermatch – die PSG overigens met 3-0 won – zwaar in de clinch ging met Emery. Volgens Le Parisien maakte Meunier duidelijk aan zijn coach dat hij niet opgezet was met het feit dat hij lange tijd op het veld moest blijven staan terwijl hij ziek was.

"Hij pakte uit met een aanvallende actie"

Het leverde een pittige discussie tussen Emery en Meunier op in een volle PSG-kleedkamer, maar op de persconferentie na afloop van de match trad Emery niet in detail. “Thomas kon dinsdag niet trainen door buikgriep. Vandaag voelde hij zich echter beter, waarna beslisten om hem te laten spelen. Na 70 minuten spelen vroeg hij om een vervanging omdat hij braakneigingen had.”

“Ik heb hem nog eventjes laten staan omdat ik wilde dat hij nog even doorbeet. Bovendien pakte hij vlak nadat hij om een wissel vroeg nog uit met een prima aanvallende actie. Toch benadrukte hij daarna nogmaals dat hij de match niet kon uitspelen. En dan heb ik hem maar vervangen”, besloot Emery.