Verrassing van formaat: Hugo Broos tekent bij deze eersteklasser

door: Redactie
Een verrassing van formaat in het Belgische voetbal: Hugo Broos gaat vanaf vandaag (donderdag, nvdr.) opnieuw bij een eersteklasser aan de slag. De gewezen oefenmeester van RSC Anderlecht en Club Brugge wordt technisch manager bij… KV Oostende.

Het Laatste Nieuws meldt dat KV Oostende vandaag de komst van de 65-jarige Broos zal aankondigen. Voor de ervaren oefenmeester wordt het een volledig nieuwe uitdaging, en dat terwijl hij aanvankelijk op zoek leek naar een laatste avontuur als veldtrainer.

Jaecques en Bormans komen niet

De voorbije dagen en weken waren onder meer Sven Jaecques (Antwerp) en Philippe Bormans (ex-STVV) in beeld bij KVO om naast Johan Plancke (Roeselare) een functie te vertolken, maar zij worden het dus niet. Hugo Broos wordt de nieuwe sportieve baas bij de West-Vlaamse club. De man die Kameroen naar de eindzege op de Afrika Cup loodste, moet komende zomer de transfers van KVO een eerste keer in goede banen leiden.

Broos wordt niet zomaar voor de leeuwen gegooid. Neen, de ervaren trainer krijgt de hulp van Johan Plancke. Die ligt momenteel nog onder contract bij Roeselare en afwikkeling van de overeenkomst loop iets stroever dan gedacht. Toch gaan ze er bij Oostende vanuit dat Plancke straks de overstap maakt.

Plancke heeft de ervaring en dossierkennis die Broos nog niet heeft en zal de gewezen trainer van Club Brugge en Anderlecht moeten ondersteunen. Plancke zal Broos onder meer bijstaan aan de onderhandelingstafel. Opmerkelijk: KVO bereikte begin deze week een akkoord met Broos, en dat onder het goedkeurend oog van… Marc Coucke en Luc Devroe.

Kleedkamer opkuisen

In het tussenseizoen wacht Broos alvast een enorme uitdaging. De kleedkamer van KV Oostende zou een make-over moeten krijgen. Verschillende spelers zorgden dit seizoen voor onrust en mogen weg. Zij moeten dan weer vervangen worden door spelers die het niveau van de club kunnen opkrikken.