Laura Lynn zit er helemaal onderdoor

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het gaat niet goed met de Vlaamse zangeres Laura Lynn (41). Dat laat ze zelf weten. Ze heeft samen met haar partner Matthias Lens (31) één dochtertje van 5, Eliana. Maar ondanks dit vredige gezinnetje, heeft Laura Lynn het nog steeds moeilijk met de dood van haar vader.

Laura Lynn haar vader stierf vier jaar geleden op een leeftijd van amper 59 jaar. Na al die jaren heeft Laura de dood van haar vader nog steeds geen plaats kunnen geven. Hierdoor overweegt ze om professionele hulp in te schakelen.

Angst en boosheid nemen vandaag de dag bij Laura Lynn nog steeds de bovenhand. "Mijn vader was pas 59 toen hij stierf", zei ze op Radio1. "Op amper zeven weken tijd was hij er niet meer. Ik kon geen afscheid nemen van hem en er is enkel ongeloof en kwaadheid overgebleven." 

Zeven weken

Die zeven weken werd er niet over de dood gepraat met haar vader. "Het was een onderwerp dat we niet konden aankaarten. We wisten dat het zou gebeuren, maar geen van ons beiden durfde het gesprek aan te gaan. Tot op vandaag kan ik niet vatten dat hij er niet meer is. Men zegt dat verdriet slijt, maar voor mij voelt dat niet zo aan."

Professionele hulp

Haar partner Matthias probeert haar zoveel mogelijk te ondersteunen waar hij kan. Maar toch vindt Laura dat moeilijk, gezien hij niet uit ervaring kan spreken. "Hij is van het principe dat je moet kunnen loslaten, maar zolang ik die kwaadheid voel, lukt me dat niet. Als ik over de dood begin na te denken, is heel m'n dag om zeep."

"Ik denk dat het helemaal niet slecht zou zijn om hulp te zoeken. Mocht iemand mij kunnen helpen om het verlies draaglijker te maken en m'n angst voor de dood onder controle te krijgen, zou dat in elk geval een pak van mijn hart zijn."