VTM

Ex-actrice uit Familie zit serieus in de problemen: “Afschuwelijk, dit is pure broodroof”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews, Medialaan
Anneke Van Hoof speelde een tijdje mee in Familie. De fans kennen haar nog wel als secretaresse Shirley.

Anneke Van Hoof (39) richtte een tijdje geleden de groep ‘De Grietjes’ op. Ze deed dat samen met Isabelle A (42). Later werd ook Ianthe Tavernier (29) bij de groep gehaald. Maar intussen bestaan ‘De Grietjes’ niet meer.

Anneke en Isabelle waren eerst goede vriendinnen, maar hebben nu ze vlammende ruzie. Wat de oorzaak van de ruzie is, weten voorlopig enkel zij. Er is sprake van overspel. De partner van één van de dames heeft een affaire gehad met één van andere. “Onzin”, noemt Isabelle dit gerucht in TV-Familie. “Ik wéét wie dat verhaal rondbazuint. 't Is iemand uit de entourage van De Grietjes. Maar euh, ik wil hier niet te veel over kwijt. In elk geval: splitten is de enige juiste keuze. Met Ianthe wil ik in de toekomst nog wel samenwerken.”

En dus wordt meteen duidelijk dat Isabelle een probleem heeft met Anneke. “Normaal gezien laat ik me niet in met dit soort discussies, maar wat er nu is gebeurd... Afschuwelijk. Ik kan enkel vaststellen dat ik van de ene op de andere dag niet meer welkom ben. Ik ben er niet goed van. Dit was mijn hoofdjob! De beslissing van Isabelle om onze groep, die ik nota bene met haar heb opgericht, op eigen houtje op te doeken... Dat is not done. Pure broodroof!’”

Anneke en Isabelle namen elk al een advocaat onder de arm. “Enerzijds zullen we zien of er een contractuele fout is gemaakt”, legt Anneke uit. "Anderzijds is er zoiets als de algemene zorgvuldigheidsnorm. Wat daaronder valt? Wel, stel dat iemand roddelt over het feit dat `een ander iets zou rondbazuinen'. Da's een typisch voorbeeld. Dat kan resulteren in een klacht voor laster en eerroof.”